Catechese 11+

Regelmatig komt een groepje 11+ jongeren bij elkaar om samen thema’s over geloof en kerk door te nemen. De pastoor en de catecheten Mariëtte en Ingeborg praten dan ook mee.
Jesse beschrijft hoe de bijeenkomst van 12 november verliep: 

Bij catechese ging het deze keer over Twijfel en Zekerheid. 
De pastoor las een verhaal voor over Abraham en Sarah. In dit verhaal waren zij wegens de droogte gevlucht uit Kanaän naar Egypte. Alwaar zij uitgenodigd waren bij de Farao, omdat hij Sarah een erg mooie vrouw vond en hij wilde daarom ook graag met haar trouwen. Maar voorafgaand aan hun vertrek hadden beiden met elkaar afgesproken dat zij niet man en vrouw zouden zijn maar broer en zus. De Farao ondergaat een aantal plagen en vraagt daarom zijn raadsheren wat hij heeft gedaan zodat de goden ongunstig gestemd zijn. Zij vertellen het verhaal. De Farao zet ze het land uit.
Uiteindelijk komt Abraham er achter dat hij niet had mogen twijfelen aan God, want Hij zou hen beschermen.

Ook hebben wij een collage gemaakt over het onderwerp Twijfel en Zekerheid. Zo heeft de ene een aantal plaatjes of zinnen op een stuk papier geplakt en de ander op een papierentas. Ik had een tas gekozen, en deze beplakt met een aantal foto’s etc. Aan de ene kant had ik mijn beeld van God weergeven, aan de andere kant een aantal onderwerpen die te maken hadden met twijfel. De achterliggende gedachte die ik had bij het kiezen van de tas is als volgt: ik vond de tas het symbool staan voor de bagage die het geloof je mee geeft, zowel zekerheid als twijfel.