Wat is dat eigenlijk: Oud-katholiek?

Cursus over Oud-katholicisme.

In het ontmoetingsgebouw De Akker aan het Melkpad worden in februari en maart drie avonden gehouden over de Oud-katholieke kerk. Deze gratis cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de Oud-katholieke kerk en haar gemeenschap.

De cursus voor belangstellenden start op woensdag 7 februari. Dan gaat drs. Mattijs Ploeger in op de liturgie en de rol die symbolen in de Oud-katholieke kerk spelen.

Op woensdag 28 februari is het woord aan dr. Dick Schoon, die dan spreekt over de geschiedenis van de Oud-katholieke kerk. Hij geeft onder meer antwoord op de vraag wat de aanleiding is geweest voor het ontstaan van deze geloofsgemeenschap. Op de derde en laatste avond, woensdag 14 maart spreekt prof. dr. Jan Visser. Hij spitst zijn verhaal toe op de spiritualiteit van de Oud-katholieke kerk.

Deelname aan de avonden, die om 20.30u. beginnen, is gratis, maar belangstellenden dienen zich wel aan te melden. Alle drie de avonden worden geleid door de pastoor van de Oud-katholieke parochie van Hilversum, drs. Leen Wijker. Belangstellenden die de avonden willen bijwonen kunnen zich bij hem aanmelden op telefoonnummer 035-6248009. E-mailen kan ook naar: pastoor@stvitus.nl.

Om alvast een beetje in te lezen: klik hier.