Aartsbisschoppelijk bezoek

De kerkbestuursvergadering van dinsdag 13 februari werd opgeluisterd door een bezoek van aartsbisschop Joris Vercammen. Op uitnodiging van het kerkbestuur werd hij op de hoogte gebracht van de ontwikkelingen in de parochie sinds vorig jaar, toen de plannen rondom groei en verdieping van de St. Vitus begonnen vorm te krijgen. Hij zelf was het immers die de  parochie in 2004 opdracht had gegeven om met nieuwe plannen voor deze groei te komen.

In een geanimeerd gesprek van meer dan een uur werden de voorbije en komende activiteiten en plannen van de parochie uitgewisseld en besproken. De cursussen, de kerst- en paasactiviteiten, de gespreksgroepen en de plannen voor de komende jaren. 

Ook landelijk van belang
Volgens de aartsbisschop zijn de ontwikkelingen in Hilversum niet alleen van belang voor de plaatselijke-, maar ook voor de landelijke kerk. “Andere parochies kunnen zowel van de geslaagde als de minder geslaagde initiatieven en ervaringen leren” zei hij.

“Het sterke van de ontwikkelingen zoals jullie die in zijn gegaan is dat het niet alleen gaat om spektakel, maar om de inhoudelijke lading, die elke nieuwe aktiviteit heeft.” Zeer enthousiast was hij te horen over de gespreksgroepen, die nu het tweede seizoen ingaan. “Daar ligt de basis die elke levende gemeenschap nodig heeft om te kunnen groeien en bloeien.”

gestrikt
Staande de vergadering werd de aartsbisschop gestrikt om te participeren in één van de cursusavonden “Pasen voor beginners”, die op 20 en 27 maart zijn voorzien. Hij zal daar, samen met pastoor Leen Wijker en Inge & Dio van Maaren een gedeelte van de avond voor zijn rekening nemen door iets van de gelovige achtergronden van de Paasweek uit de doeken te doen.

Al met al een insprirerend uurtje kerkbestuur. En u moet de groeten van hem hebben!