Cursus ‘Wat is Oud-katholiek?’

 De geschiedenis van de Oud-Katholieke kerk is woensdag 28 februari het thema van de tweede bijeenkomst van de cursus over de Oud-katholieke Kerk . Spreker dr. Dick Schoon geeft dan onder meer antwoord op de vraag wat de aanleiding is geweest voor het ontstaan van deze geloofsgemeenschap. De bijeenkomst vindt plaats in het Ontmoetingsgebouw De Akker aan het Melkpad 14 (op het terrein van de kerk). Aanvang 20.30 uur. De toegang is gratis.

De Oud-Katholieke kerk St. Vitus startte op 7 februari jl. met een cursus over het Oud-Katholicisme. Spreker drs. Mattijs Ploeger trof die avond een bomvolle zaal belangstellenden. Hij sprak over de liturgie en de rol die symbolen in de Oud-Katholieke kerk spelen. Na en tijdens zijn inleiding was er alle ruimte voor de aanwezigen om vragen te stellen.

De cursus over het Oud-Katholicisme bestaat uit drie bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de Oud-katholieke kerk en haar gemeenschap. 

Alle bijeenkomsten zijn los van elkaar te volgen. Op de derde en laatste avond, woensdag 14 maart, spreekt prof. dr. Jan Visser. Hij spitst zijn verhaal toe op de spiritualiteit van de Oud-katholieke kerk.

De avonden worden geleid door de pastoor van de Oud-katholieke parochie van Hilversum, drs. Leen Wijker. Belangstellenden kunnen zich bij hem aanmelden op telefoonnummer 035-6248009. E-mailen kan ook naar: pastoor@stvitus.nl