Opvallende muts zorgt voor verwarring.

(met extra foto’s!) Tweemaal klonk deze week vanuit een volle Akker een enthousiast applaus toen het doek voor de laatste keer gevallen was en de ontknoping van ‘de man met de opvallende muts’ had plaats gevonden. 

De toneelgroep van de parochie speelde op twee avonden een vrolijk stuk vol bizarre typetjes.
Het decor liet duidelijk zien: dit is een kantine! De tafels-met-stoeltjes, bar, dames- en herentoilet en een bordje ‘open’ dat aan de deur hing. Die kantine hoorde bij een bungalowpark en was de plaats waar alle verwarring, list en bedrog zich afspeelden. 

Glas viel in duigen, een ontploffing werd niet geschuwd, twee waakhonden deden hun werk en een verloren konijn werd terug gevonden. Zoals het hoort in een klucht was er een pienter meisje – de receptioniste – die alles in de gaten had, waren er jaloerse vrouwen die op het verkeerde been werden gezet, een geslepen foute handelaar, een sukkel en nog meer types die je niet te vaak tegen wil komen!

De spelers sleepten de toeschouwers mee in de verwikkelingen en regelmatig werd er vanuit de zaal gereageerd op de spelsituatie! Complimenten voor de jonge spelersgroep en Thiemo en Gery die het spel hebben begeleid.

Elk jaar overtreft de voorstelling die van het jaar ervoor en ook nu konden we nog meer genieten van een prachtig verzorgd decor met aandacht voor details, werd er meer dan voorheen gewerkt met geluidseffecten en zorgden de vele deuren en het doorkijkraam voor nog meer levendigheid en actie.

Het enthousiasme en de inzet van ieder die met deze productie te maken heeft, is geweldig en terecht sprak de pastoor na afloop namens velen grote waardering uit. Applaus!!!