Mondje dicht!

Een aantal jongeren uit de parochie gaat een bijzonder weekend meemaken. Begint komende zaterdagochtend nog gewoon met uitslapen/aan het werk en een ontbijtje, vanaf 12.00 uur precies gaat de mond dicht wat betreft eten en drinken.

Nou vooruit, water en een sapje mogen nog net. Afgesproken is om 24 uur te vasten. Omdat dat in je eentje niet meevalt, ziet de groep elkaar om 18.00 uur in de pastorie. Vanaf dan worden er films gekeken (zonder borrelnoten), spelletjes gespeeld (geen stukje pizza erbij) en wordt er gepraat (zonder chocola en dropveters).
Thuis nog even langs de koelkast gaan is geen optie, want ook het slapen gebeurt in de pastorie.

Zoiets doe je niet zomaar en dat klopt. Op deze manier vragen de jongeren aandacht en geld voor het vastenproject.
Veel parochianen en mensen uit hun omgeving hebben al een bedrag toegezegd.

Maar het is meer dan alleen een alternatieve collecte. Door zelf mee te maken wat het betekent om niet te eten, al is het maar één dag, heb je beter in de gaten hoe het voelt om niet standaard gevulde koektrommels bij de hand te hebben, automaten met gefrituurd lekkers, fruitschalen met gezond en/of pannen met dampende aardappels of pasta.
Je maag horen knorren en weten dat heel veel mensen datzelfde meemaken; dan niet als 24-uurs actie, maar als terugkomend dagelijks verschijnsel.
Het is bij ons Mondje dicht om de vraag van die ander beter te kunnen horen

Mondje dicht zal een hoop plezier geven, maar is dus ook een serieus gebeuren. Na de viering op zondag 18 maart worden de jongeren ontvangen bij de pastoor en wacht hen een brunch. Dan kunnen ze ook vertellen wat het vasten hen gedaan heeft en hoeveel geld er is opgehaald om voor anderen wat te doen.

Wie de jongeren wil steunen, kan een mailtje sturen naar sponsor.mij@gmail.com

Tijdens hun 24-uur-actie zullen ze proberen verslag te doen via deze website. Klik hier