Update met foto’s: ‘Vrolijk gekleurde stokken: Palmpasen komt eraan!’

Afgelopen zondag, een week voor Palmzondag, werd na kerktijd vrolijk en hard gewerkt aan de palmpasenstokken. Een flink aantal kinderen zocht mooi gekleurd papier om aan hun houten kruizen vast te maken. Ze regen pelpinda’s aan een draad en maakten deze ketting met rozijntjes en ander  lekkers vast aan het kruis. Niet alleen omdat het lekker is en niet alleen omdat het leuk staat, maar omdat alles van de palmpaasstok verwijst naar het verhaal van Jezus.

 

 

Wat de kinderen nog niet op hun palmpasenstok konden vastmaken was het broodhaantje. Dat wordt volgende week, op zondag 1 april erop gezet als de optocht van palmpasen gelopen gaat worden (9.30 uur).Tijdens het versieren werd onder andere verteld over de 12 pinda’s die herinneren aan de 12 apostelen, het palm (buxus) takje waarmee Jezus werd toegezwaaid bij zijn intocht in Jeruzalem en die rozijnen, het moeten er dertig zijn, evenveel als de zilverlingen die de prijs waren voor het verraden van Jezus.

Samen met alle mensen van de kerk kijken we eerst hoe de palmtakjes gezegend worden en dan, na het uitdelen van de takjes, begint de optocht, de processie door de buurt en dan weer terug naar de kerk om verder te vieren.

Natuurlijk wordt er in de optocht muziek gemaakt en zingen de kinderen en alle anderen:

Met blaad’ren staan ze te zwaaien
Zijn Naam is in hun mond    
Hosanna voor onze Koning 
als Hij voorbij hen komt.