Zorgen tussen hemel en aarde

Tijdens hun Mondje dicht-actie hebben de vastende jongeren gekeken naar The Terminal, een film waarin ene Victor ‘gevangen’ zit op een luchthaven. Buiten zijn schuld om, maar dat helpt hem niet. 

De filmsituatie komt gelukkig niet iedere dag op een luchthaven voor, maar wel gebeurt het regelmatig dat reizigers een beetje hulp en aandacht kunnen gebruiken. Omdat er iets gebeurd is waardoor mensen overstuur zijn, omdat ze om welke reden dan ook even een ander nodig hebben om getroost te worden of om verder op weg geholpen te worden. Voor al deze hulp die niet aan de servicebalies van de luchtvaartmaatschappijen kan worden gegeven, staan op Schiphol de mensen van het Luchthavenpastoraat klaar (www.luchthavenpastoraat.nl).

Die Mondje dicht-jongeren hadden niet zomaar deze film uitgezocht. Het geld dat zij met hun actie ophaalden is bestemd voor het vastenproject van dit jaar, inderdaad het Luchthavenpastoraat.
Vanaf Aswoensdag geven parochianen voor dit doel en afgelopen zondag kon de penningmeester als tussenstand noteren: 1572 euro! Daar komt de bijdrage van de jongeren (ruim 700 euro!) nog bij.

De vastenactie loopt nog een paar weken door en na Pasen hopen we een mooi bedrag te kunnen overmaken naar de mensen van het Luchthavenpastoraat.