Nostalgie en veel genieten

De senioren van de parochie werden afgelopen woensdag meegenomen door de vrouwenvereniging Priscilla op een verrassingstocht.
De bus bracht het gezelschap eerst naar Terschuur waar het museum voor oude ambachten en speelgoed werd bezocht.

Het museum bleek zoiets te zijn als de jaarlijkse rommelmarkt maar dan vele keren groter en per thema geordend. Een vitrine met Boldoot-flesjes, een kraamkamer met oude Zwitsalpoederbusjes, attributen van een fietsenmaker van decennia geleden, oude radio’s, koffergrammofoonspelers met 78 toeren platen, gebreid ondergoed en nog heel veel meer.
Een bonte verzameling van spullen waarbij al snel opmerkingen werden gemaakt als: ” o ja, weet je nog wel’ of ‘ dat gebruikten wij vroeger ook in de keuken.’

Op weg naar het adres voor de lunch in de Harskamp vertelde chauffeur Dirk over bijzonderheden van de Veluwe, oa over mossen (en niet mussen) die van het dak vielen en de weinige kippen in Barneveld.
Tijdens de lunch aan grote ronde tafels werd geanimeerd gepraat. Elkaar weer eens langer kunnen ontmoeten maakt zo’n dagje uit extra waardevol!

Om bij de derde stopplaats aan te komen werd gekozen voor een mooie rustige route door bossen met koninklijke lanen en langs heidevelden met poelen vol wilde zwijnen-sporen.

In het havenstadje Harderwijk wachtte palingroker Dries ons op. Staande voor de rookkast gaf hij tekst en uitleg over de paling, de visserij en het verwerken van de vis. Natuurlijk mocht er na de informatie ook geproefd worden!

Voor de terugreis begon was er nog tijd om Harderwijk even in te wandelen of een van de vele terrasjes te pakken.

Best wel een beetje moe, maar zeer te spreken over een gezellig en gevarieerd dagje uit stapte het gezelschap even na 18.00 uur weer uit op het kerkplein.

De Priscillianen worden hartelijk bedankt voor de organisatie en reken maar dat bij de foto-avond in het najaar alle verhalen weer loskomen!