Zon, zee en volleyballen

Veertien volleybalteams deden tweede Paasdag een poging om de Wisselbeker 2007 van het Oud-katholiek volleybaltoernooi in Egmond te winnen.

Na een sportieve middag mocht het team uit Egmond de beker in ontvangst nemen. Of beter gezegd: één van de Egmond-teams, want maar liefst zes ploegen uit de kustplaats deden mee. Zo was onder andere de Reddingsbrigade nadrukkelijk aanwezig, speelden jongeren in het OK-team en vormden zes vrouwen “Vroom, Vrij & Blij.
En, dat moet ook vermeld worden: de Egmonders spelen het spel goed! De eerste drie plaatsen waren voor Egmondteams.

Opvallend op het toernooi was het grote aantal jongerenteams. Prijsuitreiker pastoor Harold Munch complimenteerde hen en voorspelde dat deze teams die nu nog onderin de ranglijst genoteerd staan, de finalisten van de toekomst zullen zijn. Culemborg ziet dat wel zitten en liet weten dat zij het Volleybaltoernooi 2008 willen organiseren; een thuiswedstrijd spelen is wel prettig!

Qua punten speelde het team van Hilversum niet hun beste wedstrijden, een tiende plaats in de eindstand, maar het plezier en het enthousiasme was er niet minder om.

Aan de opdracht groei was ruimschoots voldaan: drie spelers van het team zijn parochiaan en de andere drie zijn vrienden die graag te hulp schoten. Eenmaal in de sporthal in Egmond bood Peter uit Hoofddorp ook zijn krachten aan en kon er zelfs met wissel gespeeld worden.

Na de goed georganiseerde middag was er nog voldoende tijd en zon voor een bezoek aan het strand en zeker weten dat sommigen dat ook gedaan hebben!

De volleyballers: Peter, Jillis, Pjotter en Nikki vooraan, daarachter Bart, Bart en Willem.