Hemelvaart van de Heer

Op Hemelvaart wordt gevierd dat Jezus veertig dagen na zijn opstanding uit de dood naar de hemel is gegaan.

Bij zijn afscheid vertelt Jezus aan zijn leerlingen dat zij de woorden en de kracht zullen krijgen om het goede boodschap verder te vertellen.

 

“Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhoog geheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. Ze zeiden: ‘Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan.'”  Handelingen 1

In de viering van donderdag zal Mgr Glazemaker celebrant zijn.