Doopfoto’s

Een grote groep jonge kinderen vulde afgelopen zondag de ruimte voor in de kerk. Bijna allemaal hadden ze een bloem bij zich en samen zorgden ze voor een vrolijke levendige sfeer. Ze stonden zo vooraan om goed te kunnen zien hoe twee van hen gedoopt werden.

Amara en Aaron en hun ouders stonden in het midden en samen met de priester, familie, vrienden en parochianen werden de gebeden gezegd en het geloof beleden.

Voor het doopvont had pastoor Leen een trapje neergezet zodat Amara en Aaron er zelf goed bij konden. Spannend, al die rituele handelingen en aandacht wanneer je nog zo jong bent! Vooraf hadden ze dan ook met de pastoor en hun ouders ‘geoefend’ om het allemaal wat beter te begrijpen. Na de doop zongen alle kinderen een lied en werden de bloemen aan de dopelingen gegeven. Voor iedereen een feestelijk gebeuren, zo’n viering.