Dromen

Je slaapt, maar ondertussen zie je van alles, gebeuren er dingen alsof je in een film zit, beleef je iets wat te vreemd is om na te vertellen en dan opeens word je wakker: je hebt gedroomd! Vaak vergeten we ons droomverhaal, glipt het weg naar een andere plek in ons hoofd, maar soms blijven de beelden ons bij en zoeken we naar de betekenis of verklaring van de droom. Er zijn nachtdromen, maar ook dagdromen. Met je blik op heel ver weg beland je voor even op een plek waar je naar verlangt, wordt je droom een soort andere werkelijkheid waar het goed toeven is. Dromen van betekenis, dromen van verlangen, dromen van bange vermoedens; dromen zijn bedrog?

                                                                                                           (Marc Chagall)
Zondag 1 juli aanstaande heeft de viering voor jong en oud dromen als thema. Op verschillende manieren, met allerlei beelden en geluiden, het verhaal van Jakob’s droom en mooie liederen willen we samen verder dromen over ons leven.

Let op: de eucharistieviering begint deze zondag om 11.00 uur!