Dromen tijdens ‘Jong en Oud’

De dag begon donker en regenachtig. Maar daar was de commissie die de viering voor jong en oud organiseerde alleen maar blij mee! Zo waren de filmpjes over dromen beter te zien in de kerk.   

Na het openingslied keken we naar een muzikaal filmpje met dromen van Marco Borsato, Kinderen voor Kinderen, Martin Luther King, Wolter Kroes en Fantasia.  Klik op de playtoets hieronder om het filmpje te zien

Tijdens het verhaal over de Jakobsladder zagen we hoe Jakob op weg was in de woestijn nadat hij zijn thuis had verlaten. Toen hij met zijn hoofd rustend op een steen in slaap was gevallen droomde hij een droom waarin hij engelen via een ladder op en neer zag komen van de hemel. God ,bovenaan de ladder staande ,belooft aan hem en aan zijn nageslacht het land Kanaän. Klik op de playtoets hieronder om de beelden van het verhaal te zien

De kinderen maakte tijdens de communie mooie tekeningen van de dromen die zij hadden zoals: ‘Prinsesje zijn’, ‘Altijd de goede antwoorden geven op school’, ‘Vrede op Aarde’ De volwassenen schreven hun dromen op wolkjes. Zij droomde van onder andere: ‘Ajax’, ‘Meer geld op de collecteschalen’, ‘Vrede op Aarde’ en ‘de terugkomst van Jezus’. 

Aan het eind van de viering werden twee kerkmeesters naar voren gehaald: Luuk Thasing en Alice Parmentier . Zij hebben aangegeven dat zij hun tijd in het kerkbestuur respectievelijk met twee en vier jaar willen verlengen. Hier zijn de overige kerkbestuursleden en pastoor erg content mee omdat er zo voor continuïteit wordt gezorgd in het ‘groeiproces’ waar wij als parochie middenin zitten. 

Na de Viering voor Jong en Oud en het koffiedrinken in de Akker was er in de pastorietuin een barbecue georganiseerd voor alle parochianen, jong en oud.

Zo donker en regenachtig als het ‘s ochtends was,  zo zonnig en droog was het ‘s middags. Dit had zijn weerslag op de aanwezigen die genoten van de gezelligheid, ontmoetingen en natuurlijk het eten.

De dames van de Activiteitencommissie hadden alles wederom perfect georganiseerd en werden door de pastoor en het kerkbestuur uitvoerig bedankt.  

Alles bij elkaar was deze dag een mooie afsluiting van het seizoen. De komende weken zullen we elkaar minder zien door alle vakanties. We hopen dat iedereen een fijne vakantie heeft en uitgerust weer terug keert.