Ontspannen aan het werk

In de zomermaanden, wanneer het ene seizoen vol activiteiten zo’n beetje is afgerond en het volgende nog even op zich laat wachten, is het goed een moment te nemen om alles te evalueren en nieuwe plannen te bedenken.
Even buiten de drukte van het regelen en uitvoeren staan en van alles in z’n geheel bekijken, leren van fouten, bijschaven en wat goed was dik onderstrepen.

Ergens op een mooie zomeravond vond zo’n overleg plaats in de tuin van de pastorie. Catechese (leren over geloof en kerk) aan kinderen was het onderwerp en de deelnemers waren Oud-katholieke pastores en catechese-leiding uit de regio. Luisterend naar elkaars ervaringen en kritische opmerkingen makend, werd geprobeerd antwoorden te vinden op vragen zoals: wat is belangrijk om door te geven in de catechese en hoe doe je dat. Welke vormen, welk materiaal past bij kinderen en jongeren van een bepaalde leeftijdsgroep.

De parochies uit de regio werken niet alleen samen in overleg, maar soms ook heel praktisch. Zo worden kinderen uit Amersfoort, Almere en Hilversum vier keer per jaar een middag in Hilversum verwacht om daar met Lering en Vermaak catechese te ontvangen.

Met wat er in het ‘tuin-overleg’ besproken is gaat een ieder de komende maanden aan de gang om zich voor te bereiden op een nieuw catechese-seizoen vol mooie, leuke en goede leermomenten.

Catechese-overleg voor de parochies Amersfoort, Groningen, Almere, Twente, Arnhem en Hilversum.
Pastoor Annemieke Duurkoop ontbreekt op de foto; zij bediende het fototoestel!