Kun je ze tellen?

God vraagt het Abram wanneer ze buiten in de donkere nacht staan. Abram probeert het, maar hij raakt in de war, er zijn zo veel sterren, ontelbaar, honderd miljoen! “Nou dan,” zegt God, “zo groot wordt jouw volk ook.” Jij wordt echt de vader van een heel groot volk. Vanaf nu heet Abram Abraham en Saraï heet voortaan Sara. Weet je wat Abraham betekent? “Vader van een groot volk”.

Sterren en namen speelden in de kinderkerk van zondag j.l. een grote rol. Na hun eigen dienst versierden de kinderen een mooie ster waarop hun naam èn de betekenis stond.

Mooie namen met bijzondere betekenissen. 

Weer terug in de grote kerk lieten de kinderen trots hun sterren zien aan de pastoor. Eén voor één las pastoor Wijker de namen voor tot hij bij een extra ster kwam. ‘Leen’ stond daarop; een spannende naam, want het betekent ‘ zo sterk als een leeuw’!