Masterclass Bloemschikken vervalt.

Vrijdagavond was meesterbloemschikker Frits Driesen uit Ommen te gast in De Akker. Hij liet foto’s zien van klein en met name groot werk uit het verleden en legde uit hoe hij daarbij te werk was gegaan. Goed om ideeën op te doen.

Met materiaal dat soms letterlijk langs de kant van de weg staat of ligt, kun je stukken een prachtige basis geven of een extra accent.

Heel instructief was het ook om hem aan het werk te zien. Ter plekke maakte hij 5 heel verschillende arrangementen: de een met veel en de ander met weinig bloemen, maar allemaal even mooi om te zien.

De verzamelde dames bestookten Frits ondertussen met vragen.

De avond diende onder andere ook als voorbereiding voor de masterclass bloemschikken op 6 oktober. Helaas kwamen daarvoor te weinig aanmeldingen binnen, hetgeen betekent dat de masterclass en de daaraan gekoppelde expositie zaterdagavond komen te vervallen.