Een nacht bij Vita Nuova…

Om een uur of zes verzamelden 9 jongeren (ok, sommige wat oudere jongeren) zich in huize Giskes-Parmentier. Daar kregen ze de zorgwekkende boodschap dat zij voor een schamele 3 euro per persoon hun avondeten moesten inkopen bij de plaatselijke supermarkt! Echte coördinatie binnen de voedselinzameling was er niet, dus het werd een zeer gevariëerd buffet. Saté, pannenkoeken, suikerwafels, pasta en een rundersalade zijn slechts een kleine greep uit de aanwezige lekkernijen.

Toch werd er genoten van deze afwisselende maaltijd en er bleef zelfs nog veel over.

Ook zijn we nog het één en ander over elkaar te weten gekomen.  Wisten jullie bijvoorbeeld dat:
– Sanne het verschil tussen paprika’s kan ruiken.
– Martijn geen zak heeft, maar Marijn wel twee dozen.
– Marijn vindt dat er weinig gebruik wordt gemaakt van de inhoud van die dozen.
– Lisa gaat roken als ze moet afwassen en dan in slaap valt.

De vaat is weer schoon! Ook Lisa is nu dan dus op de bank neergeploft, en we zijn klaar voor ”Shooter!’. Met een arsenaal aan M&M’s, spekkies en popcorn moet deze spannende film wel lukken..

…Of toch niet? o_0 Geweld en drama in deze (Amerikaanse uiteraard) film over de geplande moord op de president -doch met een religieus tintje: in plaats van de president wordt een bisschop geraakt- , maar met een kopje thee en een bak vol dropjes is het toch nog leuk!

..mocht het nog goed af gaan lopen.. u hoort het!

… Meer nieuws volgt later.

***

..en meer nieuws volgt dus nu van uw verslaggeefster van dit uur; Lisa.

De zeer indrukwekkende Amerikaanse film is inmiddels afgelopen en we zijn bezig met het inplannen van de slaapplaatsen. Zeer voorbereid had ik een luchtbed meegenomen en was er (natuurlijk) van uit gegaan dat er hier wel een luchtbeddenpomp aanwezig zou zijn.. dit was niet het geval dus nu is er een 3 persoonsbed met matrassen op de grond geimproviseerd waar we waarschijnlijk met z’n vieren de nacht op zullen doorbrengen.

De rest van de nacht zullen nog vele films volgen, naar mijn weten is dat ‘Little Miss Sunshine’.. we zullen zien wat het is en jullie zullen ongetwijfeld hiervan op de hoogte gebracht worden.

Ik neem aan dat de meeste van jullie zo langzamerhand ook wel hun bedje op zullen zoeken dus vanaf deze plek.. Welterusten, snaveltjes toe en tot morgen!

***


little miss sunshine

2:28u (zomertijd) U mag dan misschien op één oor liggen, wij nog niet! Hoewel… liggen doen sommige nachtbrakers inmiddels wel, op hun matras voor de tv. De tweede film zit erop, hoogste tijd voor de derde: The Cube. Een film in een genre passend bij dit tijdstip: horror!

Meer nieuws volgt, als we het overleven…

8:40u (wintertijd) Inmiddels zijn we – na de film Final Destination – begonnen aan het ontbijt onder het genot van Belle & het Beest!

9:49u Terwijl Herman ontbrakt op het hockeyveld staat de rest op het punt om te vertrekken naar de kerk. Sommigen moeten daar aan de slag als misdienaar (met extra training na afloop!), anderen hebben na afloop een kinderkerkvergadering, toneelrepetitie, verjaardag, verslag en/of afwas. Kortom: het wordt een lange dag!