Winterkerstlandschapje aan het Melkpad

Terwijl de grote en kleine dieren in de kerststal nog een hap hooi nemen, wordt een beker dampende chocolademelk ingeschonken. De lampjes van de kerstboom en het vuur van de vuurkorven zorgen voor een sfeervol licht. Kinder-engeltjes en mini-herders laten zich op de foto zetten. Maandag 24 december aan het einde van de middag is het zover en hopen we u en vele anderen te mogen verwelkomen op het kerstkerkplein.

Terwijl de kerststal wordt opgebouwd en er met de laatste strobalen wordt gesjouwd, zal Double G, een zes-man-sterke-acapella-gospelgroep, al om 16.30 uur beginnen met sfeer te maken door hun muziek te laten klinken. In een van de aanwezige marktkramen worden de cd’s van Double G verkocht (wie alvast wat wil horen: www.doubleg.nl ).

Ook zijn de kaarsen met een afbeelding van de kerk weer te koop.
Nieuw dit jaar op het plein is de kleine zweefmolen; misschien iets minder hoog dan de engeltjes door het luchtruim zweven, maar ook dit ronddraaien voor de allerkleinsten is een groot plezier.

Het winterkerstgebeuren op het plein krijgt zijn vervolg in de kinderkerstnachtvieringen om 17.00 uur (voor kinderen tot 8 jaar) en 19.00 uur ( kinderen vanaf 8 jaar) en de kerstnachtviering om 22.00 uur (vanaf 21.45 kerstliederen zingen).
Daar in de kerk vieren we het Christus-kerstfeest, zingen we over het leven in Gods licht en klinkt Gloria in Excelsis Deo!