Alles wat je altijd al wilde weten over Pasen, maar nooit durfde vragen…

De kennis over Pasen en de daaraan voorafgaande dagen (de ‘Goede week’)  kan behoorlijk weggezakt zijn. Niet alleen bij mensen die niet geloven en nooit naar de kerk gaan, maar ook bij mensen die van huis uit gelovig zijn opgevoed, maar er nu niet veel meer aan doen. “Pasen, is dat niet het feest waarop christenen de dood van Jezus vieren?” Dan wordt het wel tijd om wat te gaan doen.

Voor het tweede achtereenvolgende jaar wordt de cursus ‘Pasen voor Dummies’ georganiseerd.
Aandacht voor het verhaal, de achtergronden en de vieringen van Palmzondag tot en met Paasmorgen.

De cursus, die uit drie bijeenkomsten bestaat, wordt gegeven in de kerk en start donderdag 28 februari.
De tweede en derde avond zijn op donderdag 6 en 13 maart. Alle bijeenkomsten beginnen om 20.30 uur en duren ongeveer anderhalf uur.  Op de laatste avond, 13 maart, zal de aartsbisschop van de Oud-Katholieke kerk, mgr. Joris Vercammen, ook aanwezig zijn en enkele onderdelen voor zijn rekening nemen.

De kosten voor de drie avonden plus het boekje ‘Intercity bestemming Pasen, een reisgids voor de Goede Week’ zijn vijf euro.
Aanmelden kan bij pastoor Leen Wijker, tel: 035-6248009 of via e-mail: pastoor@stvitus.nl