De stad van je dromen

In het veertigdagenproject van de kinderkerk wordt het verhaal van Nehemia verteld. Deze balling in Perzië geeft zijn hoge positie aan het hof op, wanneer hij hoort dat Jeruzalem in puin ligt. Hij keert terug naar zijn stad en mobiliseert alles en iedereen om de muren te herbouwen.

Op de eerste zondag van de Veertigdagentijd maakten we kennis met twee mensen die wat doelloos ronddoolden tussen de puinstukken van hun stad. Hun toekomst lijkt ook in puin te liggen tot één van hen in een krant de vacature leest waarin bouwers worden gevraagd. Bouwers bij het project ‘Opstaan om te bouwen”. Wordt vervolgd, volgende week in de viering.

In hun eigen viering hebben de kinderen ook iets met een muur gedaan. De muur van veertig papieren stenen is aan de buitenkant een kalender voor de veertig dagen van deze tijd en aan de binnenkant een spaarpotje voor het vastenoffer.