Geen japanse boshagedis…

Volle zalen, lachsalvo’s en enthousiast applaus; het is de toneelgroep weer gelukt om twee geslaagde toneelavonden te verzorgen. Aan het begin van de voorstelling leek het nog even mis te gaan: twee spelers waren niet komen opdagen en er werd uitgeweken naar het vertonen van een boeiende natuurfilm over de japanse boshagedis. Nog een domper, want de beamer bleek niet te werken. Om dan toch maar het toneelstuk te kunnen spelen, werden twee vrijwilligers uit de zaal gevraagd om mee te doen.

Ene Marie en Herman-Pieter (had iemand ze ooit eerder gezien?!) kwamen het toneel op en met het tekstboekje in de hand, ondersteund door de souffleuse en met het nodige commentaar begaven zij zich op de toneelvloer. Het werd een spel in een spel, vol ontwikkelingen verwarring.

Want wat te doen wanneer je als man te horen krijgt dat je als zwanger geregistreerd staat en je omgeving reageert met potten augurken? De rol van Gerard de Jong, de man in blijde verwachting, werd gespeeld door Herman Giskes. Een knappe prestatie, want was er wel een scène waarin Gerard geen tekst had? Herman speelde ontspannen en zonder haperen zijn rol, deelde knipogen uit naar het intens meelevende publiek op de eerste rij en mocht terecht royaal applaus in ontvangst nemen.

Sanne Bikker maakte haar debuut in de toneelgroep en wordt nu al genomineerd als de speelster met het mooiste hartverscheurende snikken! Ook de andere spelers Marijn, Maaike, Annemarie, Alice, Astrid en niet te vergeten the Voice-Bart lieten mooie typetjes zien.

Onzichtbaar doorgaans achter de schermen, maar onmisbaar voor het toneelgebeuren zijn Thiemo en Gery Bikker. Vanaf de herfst (of lezen ze in hun zomervakantie al de boekjes van de Toneelcentrale?) gaan ze met enthousiasme te werk en wordt er stevig gerepeteerd. Wat ons betreft: voor hen een Oscar!

Wie elk jaar de toneelvoorstellingen bezoekt zal ook opgemerkt hebben, dat de aankleding en het decor telkens weer nóg beter zijn. Dat de grime nog professioneler lijkt en er steeds meer deuren in de toneelhuiskamer lijken te komen.
In de aftitelrol staan nog heel wat namen van mensen die op de een of andere manier hebben meegeholpen aan deze productie. Samen hebben zij gezorgd voor twee feestelijke avonden in de parochie!