En….start! [Update!]

 

Jahaa, ze zijn begonnen!

Sinds een uur mogen Astrid, Bart, Martijn, Sanne en Jillis niets meer eten! Geen second breakfast, dinner, supper, afternoon tea dan nog net wel; de komende 24 uur zullen zij op een rantsoen van thee en water doorbrengen:

Jawel, Mondje dicht -versie 2008- is gestart!

Om 18.00 uur zullen zij verzamelen in de pastorie, waar ze tot zondagochtend onder het waakzame (en misschien de nacht ook open blijvende?) oog van pastoor Wijker zullen verblijven. Zondagochtend zitten ze dan weer in de kerkbanken, waarna ze in de Akker het beloofde sponsorgeld op zullen komen halen- als ze het volhouden dan!

Uiteraard zal er verslag van alle belevenissen, ontwikkelingen en ontberingen op de site volgen, met foto’s en al!

Hou het in de gaten, u hoort nog van ons!

 

P.S.: was u er afgelopen zondag niet? Vindt u dat de spaarpot voor de vastenactie nog wel wat extra gespekt mag worden? Sponsoren kan nog! Stuur een mail naar jillisvm@gmail.com, plaats een reactie op dit nieuwsbericht, of spreek ons (jongeren met geldbuidels en sponsorlijsten) zondag aan in de Akker!

[UPDATE-1]

Ze zijn gearriveerd! Met slaapzakken, luchtbedden en lege maagjes kwamen Martijn, Bart, Sanne, Astrid en Jillis bij de pastorie aan. Ondertussen zijn de maagjes weer ‘goed’ gevuld met een -in de maag vast niet al te beste- mix van een wijd assorti aan verschillende theeën.

Leuke verassing: de boodschappen die Leen o.a. voor de lunch van morgen bij de AH gedaan heeft, leverden alweer 4 smurfen op!

[UPDATE-2]

Live, uit de pastorie, de laatste ontwikkelingen in dit vastenavontuur:  5 jongeren, veel thee…
maar waar is de bouillon!?
‘Hoezo, bouillon?’ vraagt de geschokte pastoor. ‘Dat ene kopje écht lekkere spul van de avond!’ riepen de verontruste jongeren…

Hoe gaat dit aflopen? U hoort het nog….

[UPDATE- 3]

…nou ja, he, de Hoogvliet was nog open. Dusch, Sanne en Jillis op pad, en jawel, wat blokjes tuinbouillon rijker! ๐Ÿ™‚

De rust is wedergekeerd, en tis tijd voor Uri Geller!
(en: voorlopige lieveheerstbeetjes-count:  1 kat!)

 

[UPDATE- 4]

Hellup, Patty Brard was bijna doormidden!
Gelukkig maar dat de bijna-‘Nieuwe Uri Geller’s toch mentaal zo sterk zijn..
(u weet wel, die man van t scheve bestek…)

Maargoed, waar waren we ook al weer mee bezig? Oh ja, vasten! Daar hielpen de (veelvuldige) reclameblokken ons dan weer fijntjes aan herinneren: zelfs bij de kortste Becel-reclame werd al weer met weemoed aan de vroegere tijd van borrelnootjes en chips bij het tv-kijken gememoreerd…

Nooit geweten dat er zoveel eten op tv was!

Maar om dan toch weer even na al dat drukke tv-gedoe tot wat rust te komen, kwam Bart Sonnenschein even langs; samen met hem volgden wij een kort meditatief programma: kaarsen, Taizé-lied, lezing, stilte en gebed.
Koud in de kerk (‘kan die kachel niet wat hoger?’), maar mooi!

En daarna… tja, er kwam nog Dancing Queen… Leen geniet met volle teugen, en aangezien hij niet meevast, ook van een glaasje wijn! (grr….)
Gelukkig liet hij de toastjes erbij achterwege…

[UPDATE – 5]

‘Tis al laat, maar dan toch nog even een verslagje.
M
et de Dancing Queen werd t niet zoveel; net weer genesteld op de bank ging de bel. En om Leen te quoten, “dacht je alles gehad te hebben…” , staat Dio op de stoep!
Met een stapeltje DVD’s onder de arm kwam die er even gezellig bij op de bank, en samen met hem hebben we de 4e (Paas-) aflevering van “7 + 1 Basiscursus geloven”  gekeken.  Wat is dat Pasen, waarom doet de kerk er nou een hele week over om dat verhaal te vertellen, en wat kunnen we er eigenlijk uit opmaken?

 

Maar om het op dat late uur ook nog een beetje ontspannen te houden, volgde daarna een wat lichtere DVD:
“Alles is Liefde” werd het, waarin, gelukkig, alle verhaallijnen gewoon een ongecompliceerde happy ending hebben.

Overig:
de maagjes knorren wat, maar best dragelijk, dit vasten!
Het meeste werd de chips bij de film gemist….

[Update – 6]

Klaar! Af, finito, we mogen weer eten, joepie! ๐Ÿ™‚
Na t late nachtje zaten we toch stipt tien uur weer in de kerk, Sanne was alweer aan het werk als misdienaar en Astrid bij de kinderkerk; en daarna was het tijd om het sponsorgeld op te gaan halen! Uiteindelijk hebben we bij de meeste namen al een krulletje kunnen zetten, en de rest komt nog of wordt gestort! En de score….ongeveer 600 euro! Niet slecht, toch?

Die lunch hadden we dan ook wel verdiend! Een grote pan soep, broodjes, luxe cruesli, fruit, sappen, nog meer broodjes, Leen had de tafel goed volgezet! We lieten het ons dan ook goed smaken, en dat deed het zeker na zo’n dagje vasten! Ook Hank kwam nog gezellig even langs.
En gelukkig had Leen nog een afwasmachine achteraf…

Wat ons betreft is dit weer een heel geslaagd weekend geweest; allemaal heel erg bedankt voor het gulle geven, en misschien tot volgend jaar!

Sanne, Bart, Astrid, Martijn en Jillis