Nachtelijke Nederpop: Nobuts!

Het is bijna zover, aanstaande vrijdag, Goede Vrijdag, komt NoButs naar Hilversum!!
In het heel kort: vrijdag 21 maart, 20.30 u, Melkpad 12, komen!!

Maar wie zijn dat dan, Nobuts?
NoButs is een poprockband die het thema van de kruisweg al jaren op het programma heeft staan. Met een reeks van 14 liedjes en 14 beelden nemen ze ons op het kerkplein mee in een indrukwekkende kruisweg-popconcert.

Ohh zo. Spelen ze al lang?
Gestart in 1990 (ja dus!)  als Engelstalige rockband waren – en zijn – de invloeden van U2 direct voelbaar, vooral door gitarist Edo van der Maas. Begin jaren negentig deed Nobuts support-acts voor Raymond van het Groenewoud, Normaal en The Scene. De eerste CD kwam uit in 1995 en in hetzelfde jaar won de band de maandfinale van NCRV’s Popslag en deden ze een support-act voor Van Dik Hout. Twee jaar later kwam de CD ‘Dansen op het Water’ uit. Nederlandstalig werk werd steeds meer handelsmerk van de band. Een support-act voor Rowan Hèze en een tour door Denemarken volgden. Het denken in liedjes werd de band wat te benauwd en daarom schreef NoButs twee theaterprogramma’s (‘In Via Sacra’, en ‘Hier ben Ik’) die beiden integraal zijn uitgezonden op 3FM.

Wat voor muziek moet ik me daarbij voorstellen?
Nobuts is Powerpop met een grote P. Niet opdringerig en niet voor eigen parochie. Spaarzame lyrics die nieuwsgierig maken naar wat ze drijft. Een wezensvreemde mix van Nederpop en U2, maar het werkt, het dampt, het stuwt: Wytze Woudsma drums, Edo van der Maas gitaar, Haite van der Schaaf toetsen & bas en Nico Knibbe leadvocals en gitaar.

Leuk, ik kom ook! (toch..? :))

Meer weten? Kijk ook op www.nobuts.nl

Het kruiswegconcert van 21 maart op het kerkplein van de Oud-Katholieke St. Vitus is een uitwerking van het programma ‘In Via Sacra’: 14 liedjes bij de 14 afbeeldingen (video, teksten, clips), die het verhaal vertellen van de laatste weg van Jezus: van zijn veroordeling tot aan zijn kruisdood. Maar pas op! Geen psalmen, gezangen of gekweel van de mannen van NoButs! Het is een band met een missie, maar alleen voor wie kan luisteren.­