‘ Tenerife Zuid ‘ stond op haar kaartje.

En vorige week stapte Astrid Barelds in het vliegtuig richting Islas Canarias, de Canarische Eilanden dus. Nou gaan er wel meer mensen die kant uit voor één of twee weken genieten van zon en zee, maar voor Astrid ligt het toch anders.

Zo vertrekt zij niet voor een paar weken, maar zal zij pas begin november weer terugkeren. En voor haar is het niet elke dag handdoekje uitrollen op het strand, maar werken!

Dat moet je uitleggen, Astrid. Naar de Canarische Eilanden en dan werken?
Ik volg de opleiding MTRO (toerisme-reizen) op het ROC Flevoland en dit is mijn stage. Eerst ga ik drie maanden animatie doen (dus zowel overdag de mensen en kinderen bezig houden met spelletjes en dergelijke, maar ook ‘s avonds worden er uitgebreide show’s gegeven) en dan nog twee maanden achter de receptie staan. Ik spreek de taal al wel een beetje, omdat ik Spaans in mijn vakkenpakket op school heb zitten, maar het echte Spaans leer je toch beter in de praktijk, dus als ik terug kom: Hablo español muy bien!

Zit je daar alleen, tussen al die vakantievierende toeristen?
Nee, gelukkig niet. Ik ga samen met drie anderen uit m’n klas op stage, een jongen en nog twee meiden. We gaan wonen in Hotel Iberostar Las Dalis. Dat is op 5 minuten lopen van het hotel waar ik werk, namelijk Hotel Iberostar Bougain Ville.

Ziet er niet beroerd uit als werkplek…   
Vijf maanden stage betekent toch ook daar geen zomervakantie voor mij! Dat wist ik voordat ik met de opleiding begon. In het toerisme werk je namelijk altijd op de momenten dat andere mensen vrij zijn. Dat is de drukste periode voor ons. Daarbij komt dat het, ondanks dat het knetter hard werken wordt, ook wel lekker weer is op Tenerife, dat scheelt natuurlijk weer. Ik heb trouwens ook een maand vakantie. Ik heb namelijk 6 maanden de tijd om 5 maanden stage te lopen. Ik ga nu 4 juni weg dus kom ik rond 4 november als het goed is weer terug, en dan heb ik vakantie tot 1 december!
                      

Lange tijd! Gaat dat lukken?

Het weten dat ik iedereen hier 5 maanden niet ga zien, daar zie ik zo ontzettend zwaar tegenop!! En natuurlijk ook de spanning van: zijn m’n collega’s daar wel aardig, kan ik het wel met ze vinden, vind ik m’n werk wel leuk, wordt alles netjes geregeld etc. Maar ik heb foto’s meegenomen in m’n koffer en het ontzettend lieve ”ik ga op reis en neem mee”- pakketje dat ik van de jongeren van de kerk heb gekregen. Daarmee gaat het wel lukken hoor, want ik heb er natuurlijk ook heel veel zin in!


Over koffers gesproken: ik meen me te herinneren dat jij voor één week primitief kamperen in Taizé al met een flinke koffer liep te slepen. Hoe doe je dat met vijf maanden Tenerife?
Helaaaaaas,  ik mocht maar één koffer van 20 kg meenemen. Heb ik natuurlijk weer het geluk van het bekend zijn op Schiphol!! Een collega’tje van mij werkt namelijk ook bij Transavia (waar ik mee vlieg) en ze gaat voor me regelen dat ik 30kg mee mag nemen zonder te betalen !

Hoogstwaarschijnlijk is er geen ok-parochie op de Canarische Eilanden …Vijf maanden geen kerkdienst?
Ik betwijfel het inderdaad en ook weet ik niet of ik daar überhaupt tijd voor heb. Ook op zondag wordt er gewerkt in een hotel. En stel dat ik wel een keertje een dag vrij zou zijn op zondag, dan denk ik dat je zo moe bent dat je echt je rust nuttig moet gebruiken. Dus inderdaad, hoogst waarschijnlijk 5 maanden geen kerkdienst. Gelukkig zit in het jongerenpakketje wel het telefoonnummer van onze pastoor… 🙂

Horen we nog wat van je tussentijds?
Tuurlijk houden we contact, ik heb een internetsite aangemaakt namelijk astridbarelds18.waarbenjij.nu en daar zal ik af en toe eens een berichtje zetten hoe het met me gaat en wat ik allemaal meemaak.

Hasta luego, Astrid!

Astrid heeft voor haar vertrek tijdens een zondagsviering de reiszegen ontvangen, alle goeds voor onderweg.