Een vakantiestapel boeken

Vakantie, recreëren, ontspannen en je opnieuw opladen; ook een pastoor kan daar heerlijk van genieten! Vanaf 21 juli a.s. begint voor pastoor Leen Wijker zo’n periode. Dit jaar blijft hij thuis in de pastorie. Vanaf die plek zal hij zo nu en dan op z’n fiets stappen en flink wat kilometers wegtrappen.
Ook zullen regelmatig de wandelschoenen gepakt worden voor een mooie tocht in de omgeving.

In huis is de keuken een plaats waar pastoor Leen juist ook in de vakantie graag is om te kokkerellen en allerlei nieuwe recepten uit te proberen. Maar naast al die actieve momenten zal Leen heel vaak te vinden zijn met een boek in zijn handen. Lezen, buiten in de tuin of binnen in een luie stoel, is iets wat hij graag doet, maar waar tijdens de werkdagen niet zoveel tijd en rust voor is.
We hoorden hem dan ook zeggen: ‘Meestal lees ik zo’n stuk of 6 boeken in de vakantie. Er liggen in de pastorie stapels boeken, die ik nog moet lezen. En ik blijf maar kopen!!’

Op het stapeltje voor deze vakantieweken liggen klaar:
De geschiedenis van de liefde (van Nicole Krauss), van Khaled Hosseini (de schrijver van De Vliegeraar) het boek Duizend schitterende zonnen, 667 bladzijden van Het lot van de familie Meijer geschreven door Charles Lewinsky, de historische roman Het zwarte vuur van Christopher Sansom en De passie van Artemisia van Susan Vreeland.
Het worden vast heerlijke vakantiedagen op de pastorie!

Tijdens deze vakantieperiode (van 21 juli tot en met 10 augustus) is de heer Luuk Thasing bereikbaar voor pastorale noodsituaties.