Zaterdag open kerk

Voor de derde keer in dit zomerseizoen zet een aantal kerken in het centrum van Hilversum op zaterdag de deuren open tussen 10.00 en 16.00 uur om bezoekers te ontvangen. U bent welkom om de interieurs te bekijken en vragen te stellen. Daarnaast  kunnen de kerken ook nog extra activiteiten hebben. In onze kerk kunt u om 12.30 uur luisteren naar een muzikaal intermezzo. Ook kunt u een ommegang maken aan de hand van gelijkenissen. Een papieren gids wijst u onder andere op de gebrandschilderde ramen waarin zes gelijkenissen worden uitgebeeld.

Naast de bekende verhalen zoals dat van de verloren zoon of de barmhartige Samaritaan worden ook minder bekende gelijkenissen gepresenteerd. Zoals deze, te lezen in het Oude Testament, in het boek Prediker.

Ik heb onder de zon iets gezien dat voor wijsheid doorging. 
Het was verbijsterend.

Er was een kleine stad met weinig inwoners.
Een machtig koning trok tegen het stadje op, omsingelde het en bouwde grote belegeringswerken. 
Er woonde daar een man van lage afkomst,  die wijs was en met zijn wijsheid de stad had kunnen redden.

Maar niemand schonk aandacht aan die onbeduidende persoon.