Feestelijke jubileumviering

Zondag 24 augustus jl vierde pastoor Wijker samen met parochianen en gasten zijn vijftigste verjaardag, de vijf jaar dat hij pastoor is in Hilversum en de twintig jaren dat hij priester mag zijn. ‘s Morgens tijdens de viering verrasten de kinderkerkkinderen hun pastoor Leen met een kleurige feestelijke ketting. Tijdens de viering was de aandacht gericht op de apostel Bartholomeüs en de roeping van het gezonden zijn. Het waren weer de kinderen die de jarige pastoor als eersten een kado konden aanbieden. De toegang van De Akker was voorzien van een ballonnenboog en onder het luid zingen van ‘lang-zal-hij-leven’ mocht pastoor Wijker naar binnen gaan. Daar wachtte hem een mooie klok met veel foto’s van de kinderen. Met koffie, een glaasje en enkele toespraken volgde een gezellig samenzijn. Het kado van de parochianen, een royaal geldbedrag voor een mooie vakantie, overrompelde de jubilaris. Woorden schoten hem haast te kort, maar dat hij er blij mee was, ontging niemand!

De feestelijkheden werden ‘s middags voortgezet met een klein concert in het kerkgebouw. Diverse musici lieten stukken van onder andere J.S. Bach, G.F. Händel en L. Boëlmann horen. Na een uitbundige Czardas klonk een enthousiast applaus voor alle uitvoerenden.

De genodigden gasten konden daarna in de pastorietuin het glas heffen op Leen Wijker.