Kerstschikking

U denkt misschien: Je stopt twintig kleurige bloemen in een vaas en dat tien keer of zo. Dan heb je dus veel vazen om te verdelen in de kerkruimte, beetje water erbij en …… klaar is Kees! Ja, toch? Niet, dus!

We hebben niet voor niets een bloemengroep. Kijkt u eerst eens hierboven onder “werkgroepen” en klik dan “bloemschikken” aan. Daar staat al heel wat informatie.

Als straks op 23 december deze groep bijeenkomt om te werken aan de kerstversieringen komt daar van alles bij kijken. Allereerst is er een liturgisch concept dat de basis vormt voor de bloemstukken. Daarvoor moeten de passende bloemen en takken gezocht en gekocht worden. Op de terugweg komt mogelijk al de nodige inspiratie …

In het kerkportaal (waar de groep altijd werkt) begint dan het samenstellen van de bloemschikkingen. Het is een avond werk, maar het resultaat mag er zijn.
Alles tot meerdere glorie van het aanstaande kerstfeest.
Hierbij wat foto’s om alvast in de stemming te komen.