De bisschop is ziek…

Themazondag vervalt

Bisschop Joris Vercammen is geveld door een heftige griep. Nu overkomt dat in dit seizoen wel meer mensen en we zijn er zeker van dat hij er wel weer bovenop zal komen, maar vervelend is wel dat hij daardoor niet bij ons te gast kan zijn en voor kan gaan in de viering van aankomende zondag.

Deze zondag zou de vierde zondag zijn in de reeks van ‘startzondagen’ over het thema ‘God, geloof en modern levensgevoel’, met een preek van bisschop Vercammen over dit onderwerp en na afloop gesprekken, broodjes en een drankje in ‘De Akker’. 

Nu hangt zo’n themazondag in deze vorm natuurlijk niet helemaal af van de aanwezigheid van de bisschop, maar bijkomend probleem is dat onze eigen pastoor vanaf zaterdag een welverdiende vakantie tegemoet gaat en dat een aantal kerkbestuursleden en een lector ook niet aanwezig kunnen zijn en dus het ontstane gat ook niet kunnen vullen. En een vervangende voorganger, waar het bisschoppelijk bureau nu naar op zoek is, mogen we ook niet zomaar ‘opzadelen’ met dit thema.

Er is daarom besloten om het ‘thema’-gedeelte van komende zondag te verplaatsen naar een andere keer. De eucharistieviering vindt natuurlijk gewoon plaats. Laat u verassen door wie er voorgaat!

namens het kerkbestuur
Dio van Maaren