Oecumenische viering

De ‘huisfotograaf’ van de Regenboogkerk, Mannes van de Burg, maakte een mooie serie foto’s van de oecumenische viering van afgelopen zondag in de RK OLVOO kerk aan de Naardense straat. Mannes, bedankt.

Servetten in allerlei kleuren werden aan het begin van het ontbijt voor de oecumenische viering uitgedeeld. Door die kleur was het makkelijk om een groepje medepraters te vinden. Met in de ene hand een kop koffie of thee en in de andere een kadet of krentenbol was het ongedwongen kennismaken. Maar ook werd meteen een serieuze vraag in het midden neergelegd. Wringt dat wel eens in uzelf, eenheid in verscheidenheid? stond op de servetten geplakt.

Natuurlijk zijn er verschillen tussen protestanten, rooms-katholieken en oud-katholieken. Iedereen die de viering bijwoonde heeft dat voor zichzelf kunnen opmerken. Maar meer dan al die verschillen was er de verbondenheid als christenen. Het samen kunnen bidden, luisteren naar het Evangelie en elkaar de hand drukken voor de vredegroet.

De kinderen hadden dit mooi vormgegeven in grote plakwerken van bomen. Wortels, stammen, takken, op de een of andere manier horen we bij elkaar. Mensen van vroeger en nu, mensen die in verschillende richtingen naar de hemel willen groeien. Die samen ergens voor staan en bij die ene stam horen.

Het belang van met elkaar zijn werd helemaal duidelijk toen de takken die de kinderen hadden meegenomen, werden samengebundeld. Kon je één zo’n tak nog makkelijk doormidden breken, eenmaal gebundeld was het onbegonnen werk. Die takken in de bundel waren samen veel te sterk!