Toneel bij de Sint Vitus

Elk jaar wordt er door een groep zeer enthousiaste jongeren een toneelstuk opgevoerd in het gemeenschapshuis De Akker, dat voor die gelegenheid omgebouwd wordt tot een toneeltheater met een podium, voorzien van een doek en toneellampen. 

Dit jaar gaat er op 19 februari een komedie opgevoerd worden met de titel “Geen geflikflooi in ‘t Gooi”. Het stuk handelt over een jong echtpaar, Peter en Francien de Jager, die boven een bankfiliaal wonen. Peter is werkzaam bij hetzelfde filiaal en woont dus boven zijn werk. Als Francien bij een postorderbedrijf een bestelling plaatst, gaat er bij aflevering van de goederen van alles mis…

Een aantal toneelspelers heeft tussen kerst en oudjaar het decor geschilderd in de pastorietuin van de kerk. Tijdens het schilderen was de temperatuur beneden het vriespunt en moesten de werkzaamheden snel plaatsvinden, omdat de verf en kwasten bij een te grote rustperiode de neiging hadden te bevriezen! Gelukkig  werden de schilders inwendig verzorgd door de koffie van pastoor Leen Wijker en de oliebollen van Wim Bikker. Uiteindelijk is het decor beschilderd in de kleuren waarmee wij in februari het toneelstuk gaan opvoeren.