Goedbezochte toneelavonden een succes

Het is donderdagavond en de zaal is zo goed als uitverkocht. Veel van de bezoekers vanavond zijn geen bekenden voor ons. Omdat we anders altijd op de traditionele vrijdagavond komen, waar iedereen elkaar kent, is dit even wennen.
Maar het heeft ook wel iets aparts en oecumenisch op deze manier, en dat is goed.

Zodra het doek opgaat zitten we meteen volop in  de Gooise perikelen:
Grote problemen bij de Van Lanschotbank aan de ‘s Gravelandseweg  (kredietcrisis?).
En dan ook nog eens die dure Zweedse pakketzendingen voor mevrouw de Jager met onverwachte en dubieuze inhoud, waar zij bankmedewerker Vermeulen maar mee opscheept en waar deze niet zo goed raad mee weet!
Vervolgens  komt de (schoon)moeder onaangekondigd logeren, en volgt er nog bezoek van (eerst) de rayonmanager, dan de interne accountant en als klap op de vuurpijl:een “werkbezoek” van twee schaarsgeklede  SM-meisjes.
En tussendoor is er een komen en gaan van politie en postbodes en een probleem met het steeds dichtklappende doorgeefluik.

Nou, dan begrijp je dus dat filiaaldirecteur De Jager, die met zijn kersverse echtgenote pas boven het bankkantoor is komen wonen, een zware avond tegemoet gaat. De zes (!) deuren in het decor zullen intensief gebruikt moeten worden bij zijn pogingen om al die problemen het hoofd te bieden. Daarbij gaat, zoals altijd, het een en ander mis!
Alles komt echter behoorlijk goed op zijn pootjes terecht, al blijven pastoor Leen Wijker (shock) en de vrouwenvereniging Priscilla (onzedelijke filmpjes) een beetje met de gebakken peren zitten.

Maar goed:  dat zal wel weer opgelost worden…… Er werd enthousiast gespeeld door de 10 spelers op het toneel. En er werd natuurlijk ook heel veel werk verricht door de talloze medewerkers achter de schermen  (op deze avonden en op de vele zondagmiddagen in de afgelopen 5 maanden).
En voor wie er niet bij kon zijn: 
er komen (nette) filmpjes beschikbaar en binnenkort zijn nog meer foto’s op de site te zien!

In elk geval heeft  VITA NUOVA  ons (en wie niet, eigenlijk ……?) met  “Geen geflikflooi in ‘t Gooi”  weer twee geweldige en ontspannende toneelavonden bezorgd!  Hulde daarvoor!!

P.S.:   We hoorden dat het vrijdag inderdaad weer zeker zo druk en zo leuk was met misschien nog ietsje meer succes voor de O.K.-grapjes!