Waar is het druk, waar is de rust?

Terwijl in de ‘grote’ kerk werd geluisterd naar het verhaal van de genezing van de melaatse man, werkten de kinderen in de kinderkerk aan een ander aspect van het evangelie-verhaal. Namelijk de drukte, de hectiek rondom Jezus, de overvloed aan aandacht voor zijn persoon en zijn boodschap. Hoe hou je het vol in zo’n situatie? Jezus zocht de rust op.
Om te bidden, om weer op adem te komen.

Op een groot karton met rechts de drukke kant en links de rustige kant, de kant van stilte, hebben de kinderen plaatjes en tekeningen geplakt die te maken hebben met rustig of druk.
Zo worden onweer en een grote groep motorrijders aan de ene kant geplakt en aan de andere zijde zijn plaatjes van mooie landschappen en de regenboog te zien. Het grote karton werd later meegenomen naar de grote kerk zodat iedereen het kon bekijken.

Samen hebben de kinderen gebeden:
Lieve God,
dank u wel dat u er altijd voor ons bent
en nooit moe wordt om te luisteren.
Blijf bij ons in deze drukte.
Kom tot ons in onze rust.

Natuurlijk  was er ook nog tijd voor een leuk spel: rondlopen in een kring en lawaai maken met een muziekinstrument of ander lawaaiding. Eén kind staat in het midden van de kring en dat kind moet je goed in de gaten houden! Want als zij/hij de hand opsteekt, staat de kring stil en stopt het lawaai. Zakt de hand, dan gaat de kring weer met kabaal lopen.
Prachtig! Zo werkt echt lawaai en stilte!