Kinderpaasnacht

Pasen, – het lijden, de dood en de opstanding van Jezus – vieren in de kerk met kinderen. Kan dat?
Wij denken van wel. Sterker nog: het beste verhaal dat je maar kunt horen mag er verteld worden!

In een speciale kinderpaasnacht kijken we door de donkere nacht heen naar het licht. Met buiten een paasvuur en de grote paaskaars. Binnen een viering die bedoeld is voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar (en hun ouders), maar alle kinderen zijn welkom.

De kinderpaasnacht begint op het plein voor de kerk, waar het vuur ontstoken is. Hier zegent de pastoor het vuur en wordt de paaskaars aangestoken. De pastoor draagt de paaskaars de kerk in en de kinderen lopen daarbij achter hem aan. In de kerk wordt vervolgens het licht aan alle kinderen uitgedeeld als symbool voor de opstanding van Jezus.
Tijdens de dienst wordt een (beeld)verhaal over het paasfeest verteld en er zullen speciale paasliedjes voor kinderen worden gezongen.

De Kinderpaasnacht begint om 19.30 uur en duurt ongeveer drie kwartier.