OKSC

Geregeld staat in de parochie-agenda:  Spelmiddag OKSC. OKSC?  Je vindt het (nog) niet onder het hoofd: “werkgroepen”  hierboven. Het is ook geen afscheidingsbeweging binnen de OK-Kerk.

Toch kent haast iedereen ze: de leden van de Oud-Katholieke Senioren Club. Voor het lidmaatschap hoef je niets te doen;
alleen maar de seniorenleeftijd halen en er geregeld naar toe gaan.

En dan zo’n spelmiddag:
Dat is een middag waarop deze senioren van onze parochie bij elkaar komen om bij te praten en om de hersens weer eens te laten kraken met het spelen van rummy en klaverjas. En dat is alleen maar gezond, toch?

Het een en ander gebeurt onder de bezielende leiding van medesenior en voorzitter Kees Giskes en het gebeurt tevens onder het genot van koffie, thee en fris. Halverwege is er pauze……. Na de pauze wordt er weer verder gespeeld, zij het wèl met de borrelfles op tafel. (Eén glaasje maar, hoor………, zeggen ze tenminste). Misschien inbeelding, maar het lijkt of daarna feller gespeeld wordt en de gesprekken geanimeerder worden. 

In ieder geval zijn het altijd genoeglijke middagen. Meestal zijn er zo’n 15 man/vrouw in De Akker aanwezig en soms moet er een leerling-senior worden uitgenodigd om de speeltafels compleet te maken, maar dat lukt over het algemeen prima! En dat is logisch, toch?

Donderdag 26 maart aanstaande, vanaf 14.30 uur, is er weer een OKSC-spelmiddag.