Over winningmood en troostfinale

-volleybaldag in Rotterdam-

Op Tweede Paasdag vertrok in de ochtend een groep enthousiaste ‘Vita’-jongeren richting Rotterdam om de eer van onze gemeente hoog te houden op de O.K. Volleybaldag. Na een serieuze voorbespreking kon onze eerste wedstrijd tegen Kampleiding 2 beginnen. Deze werd glorieus gewonnen en ook bij de tweede wedstrijd tegen “de Toekomst” (gemeente Den Haag) zat de ‘winningmood’ er goed in. 

Helaas werd dit niet voortgezet in de derde wedstrijd. Tegen “de Pardijsvogels” (gemeente Rotterdam) liep het allemaal veel stugger. Zij hadden natuurlijk het thuisvoordeel, maar nadat we lange tijd tegen een achterstand aan hadden gekeken wisten we de wedstrijd toch winnend af te sluiten. 

We gingen dan ook door als eerste in de poule naar de halve finale tegen Kampleiding 1. Dit team bleek toch van een ander kaliber dan Kampleiding 2. En deze geoliede machine walste dan ook genadeloos over ons heen. Dit jaar dus geen finale, maar een troostfinale zat er gelukkig nog wel in.

Het Hilversums publiek stroomde net op tijd binnen om ooggetuige te zijn van deze titanenstrijd, wederom tegen “de Paradijsvogels”. Volgens de statistieken zouden zij deze revanche-wedstrijd moeten winnen, dat beloofde dus niet veel goeds. Daarbij ook meewegende de psychische tik die we hadden opgelopen in de halve finale, leek het erop dat dit toernooi in mineur zou eindigen. Maar de weergoden waren met ons (Hoe kan het ook anders in een zaal!) en we speelden onze beste wedstrijd van de dag. We wonnen deze wedstrijd glansrijk en de derde plaats was een feit. (Misschien had het publiek iets eerder moeten komen?) 

Hierna volgde de finale tussen Kampleiding 1 en Egmond. Egmond was de afgelopen jaren altijd winnaar van dit toernooi en de verwachting was dat ze dat ook nu weer zouden worden. Maar tot verbazing van iedereen wist Kampleiding 1 met minimale voorsprong(19-18) de finale te winnen.

Al met al was het een geslaagde dag en trok het Vita Nuova-team voldaan en met beker weer richting Hilversum.
Alle spelers (Alice, Annemarie, Antonio, Bart B., Bart N., Elbert, Herman, Ingeborg en Maaike) en publiek (fam. Giskes sr. met kleinkinderen en fam.Nieuwenhuizen) hartelijk dank voor deze FANTASTISCHE dag en op naar volgend jaar!!!