Jutta wordt nieuwe OKK Jeugdpastor

Jutta van Maaren, parochiaan van de St. Vitusparochie in Hilversum, wordt de nieuwe jeugdpastor van het landelijke Oud-katholiek jeugdwerk. Uit vijf sollicitanten werd zij gekozen als de kandidate met de ‘beste papieren’. Jutta is tot 1 juni nog werkzaam in de psychiatrie in den Dolder, en gaat daarna een serieuze poging ondernemen om het jeugd- en jongerenwerk in de Oud-Katholieke Kerk van nieuwe impulsen te voorzien.

Na haar HBO opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening en naast haar werk is Jutta een parttime studie theologie aan de katholieke universiteit van Utrecht gaan volgen, waar ze vorig jaar haar Bachelor-diploma behaalde. Met haar nieuwe (half-time) baan als jeugdpastor heeft ze nu ook voldoende tijd en mogelijkheid om het Master-gedeelte en de studie aan het oud-katholiek seminarie af te ronden. De aanstelling is voorlopig voor één jaar, met een mogelijke verlenging  tot vijf jaar.

We wensen Jutta alle sterkte en succes in haar nieuwe baan!