Synode 20 nov.: het vervolg

Beste broeders en zusters,
Dat zijn we en dat is het belangrijkst!
Die stelling, verwoord in de presentatie van Edwin Ruigrok van IKV/Pax Christi op de najaarssynode, leidde nadien tot veel gebruik van deze aanhef door de overige sprekers op de synode.

Het voornaamste punt van deze najaarssynode was dan ook, hoe we sámen kerk kunnen zijn, met en voor elkaar.

De heer Ruigrok praatte over het belang van het werk van zijn organisatie en de verschillende dimensies daarvan. Zo ook heeft de synode vergaderd over het belang van solidariteit en hulp aan elkaar, maar ook over realisme. De verschillende dimensies in deze discussie betroffen voornamelijk de financiële aspecten van de kerk, maar ook enkele inhoudelijke zaken werden concreet geraakt.

In de samenvatting van de gemeentevergadering van 17 november heb ik u al een overzicht gegeven van de op de synode te bespreken onderwerpen.

Nu, een week later, is het tijd voor een update!

Het was een zinvolle dag met een vol programma, maar ik denk dat we veel goede dingen hebben kunnen bespreken. Met dit verslag hoop ik u enig inzicht te geven in de grootste veranderingen die de komende jaren doorgevoerd gaan worden in het beleid, en ook enige duidelijkheid.

Voor meer vragen kunt u uiteraard terecht bij de Hilversumse synodalen;

  • Theo van Asselt (te ontmoeten in de kerk, of te contacteren op vanasselt@gmail.com

    of ondergetekende

  •  Jillis van Maaren (liever niet storen tijdens het misdienen, maar ik wil best na de dienst een kopje koffie met u drinken! Of mail naar jillisvm@hotmail.com).

 

Op naar 2011…  zie hier!