Top Secrete: synode!

Een korte vooruitblik

 

 

 

Zaterdag 20 november a.s. is weer de landelijke synodedag, en op de gemeentevergadering van woensdag j.l. te Hilversum werd er door synodalen Theo en Jillis alvast een voorproefje gegeven van wat er die zaterdag zoal ten sprake gaat komen. De synode-agenda is weer een mooi boekwerk geworden, maar om dit toch iets meer behapbaar te maken is er een kort verslag gemaakt van de belangrijkste gebeurtenissen en voorstellen.

Dus, voor wie er woensdag niet bij kon zijn maar toch graag wil weten wat er zoal in de landelijke kerk speelt en gaat gebeuren de komende jaren, met onderstaande samenvatting bent u een aardig eind!

Verder nodig ik natuurlijk iedereen van harte uit om zaterdag 20 november a.s. op de publieke tribune aanwezig te zijn, om mee te luisteren. De dag begint om half tien ’s ochtends, duurt tot vijf uur ’s middags en tussendoor zal er een eucharistieviering zijn.
Wie niet aanwezig kan zijn maar tóch nog graag meer informatie wil, kan altijd terecht bij Theo van Asselt of Jillis van Maaren voor meer informatie.

 

En, nog even heel kort:

Ja, de synode dag gaat voornamelijk weer over financiën. Nee, het gaat nog niet geweldig. Maar de prognoses zijn wel hoopgevend, en wij doen ons best de komende jaren dit na te streven.
Ondertussen doet Hilversum het eigenlijk hartstikke goed. 100% aanstelling, actieve mensen. Best een luxe positie, eigenlijk. Daarbij is het wel de vraag, hoe wij de komende jaren naar onszelf kijken; nemen we de verantwoordelijk op ons, voor onze pastoor te betalen? Zijn we bereid meer te zijn dan een kerk met wekelijkse diensten, maar ook één die actief de eigen identiteit laat zien, ook buiten het vertrouwde kringetje?
Meer dan een lokale kerk ook, maar één die bij een landelijk geheel hoort die ook de ‘zwakkere’ parochies en extra projecten wil ondersteunen en blijvend aanwezig zal zijn in de samenleving.

Hilversum heeft een luxe positie, maar niet een om op de lauweren te gaan rusten….

 

– Jillis

 

Samenvatting Synode najaar 2010