Palmzondag 17 april

Het is vandaag Palmzondag, ook wel palmpasen genoemd, want het is de dag waarop de kinderen van de kinderkerk met hun mooi versierde palmpaasstokken rondlopen, uiteraard ook nog eens voorzien van pinda’s en rozijnen en met een broodhaan er bovenop geprikt. Na de dienst van vandaag begint de Stille Week.

Deze eucharistieviering, waarin pastoor Leen Wijker voorgaat, met assistentie van lector Inge van Maaren, beginnen we buiten vóór de kerk, op het plein (omdat het prachtig weer is) met de wijding en uitreiking van de palmtakken. Daarna gaan we in een kleine processie door de wijk. De muzikanten lopen voorop, dan de kinderen met hun palmpaasstokken en daarachter de gemeente met hun palmtak in de hand. (Een foto-impressie staat al op deze site).

Terug in de kerk vervolgen we de viering. We bidden vandaag:

voor de Rotterdamse pastoor Piet van Tilburg, bij wie acute leukemie is geconstateerd,

en we bidden in de voorbeden de intenties van deze dag, en we bidden voor wat ons verder aan het hart gaat. Dit wordt vandaag verwoord door de pastoor. 

 

Er is nog maar 1 week gelegenheid om bij te dragen aan het vastenoffer. Uw gift is nog altijd van harte welkom, en is, zoals bekend, bestemd voor het straatpastoraat in Leiden. Deze collecte is bij de uitgang van de kerk. Na de dienst kunnen er ook extra palmtakken worden meegenomen voor familieleden.

 

Aanstaande dinsdag (19 april om 20.00 uur) is in onze kerk een Passieconcert o.l.v. Bart Klijnsmit (zie de aankondiging op deze site).

 

En tenslotte liggen er in het zijportaal de intekenlijsten voor het waken op Witte Donderdag (21 april) en Goede Vrijdag (22 april).

 

Komend weekend is het Pasen. Zie de agenda voor de vieringen van Pasen.