Pinksterzondag 12 juni

Het is vandaag de vijftigste dag na Pasen: PINKSTEREN.

Pinksteren: de voltooiïng van Pasen,

het hoogfeest van gemeenschap in de Geest.

Jezus de Christus is uit deze wereld weggegaan,

en nu worden wij allen ertoe aangemoedigd

zelf op te staan en de Geest werkzaam te laten worden in ons,

en zo met ons leven gestalte te geven aan opstanding.

Daarbij is Geest onze Gids, onze Krachtbron,

de lange Adem van ons leven.

 

In deze eucharistieviering, waarin pastoor Leen Wijker voorgaat, met assistentie van lector Bart Sonnenschein, verwelkomen we in het bijzonder Jutta en Erik Eilander, die hier vandaag hun dochter Michal laten dopen. Ook een hartelijk welkom aan over- en grootouders, familie en vrienden.

We bidden vandaag voor hen en voor onze zieken en onze aan huis gebonden parochianen,

en in de voorbeden bidden we de intenties van deze dag. Dit wordt vandaag verwoord en gezongen door de lector.

 

Afgelopen maandag hebben we met een vijftiental mensen een vervolg gegeven aan de gemeentevergadering om te gaan brainstormen over ideeën die de groei van onze parochie kunnen bevorderen. Groei zowel naar elkaar toe als naar buiten. De vele ideeën die werden geopperd worden nu in een projectgroepje besproken en verder door het kerkbestuur tot een plan voor de komende jaren uitgewerkt. U gaat er nog van alles over lezen op deze site en in de volgende Sint Vitus.

 

Aanstaande zondag (19 juni) zal onze aartsbisschop Mgr. Joris Vercammen in ons midden zijn om het sacrament van het Vormsel toe te dienen aan: Ingrid Fles, Yvonne Hoek, Martien Camphuis, Erik Molenaar, Marieus Mulder, Ben van Wettum en Chris van den Enden. Tevens zal dan Hans Vos toetreden tot de Oud-Katholieke Kerk en samen met Marc de Groot, Loek Captijn en Aleid Korthals Altes aan onze aartsbisschop worden voorgesteld.

 

Ook aanstaande zondag (19 juni) is er het zomerfeest voor jongeren van 7 tot 15 jaar, als afsluiting van de katechese. Jongeren in deze leeftijdsgroep kunnen zich nog steeds opgeven bij Jutta Eilander. Vandaag bijvoorbeeld (eerst even feliciteren en dan opgeven ….!)

 

Vandaag over twee weken, op 26 juni, viert onze jongerenvereniging VITA NUOVA haar 100-jarig bestaan. Dit zal in de dienst tot uiting komen, maar ook na de dienst en het koffiedrinken: in de Akker. Als afsluiting van deze feestelijkheden is er de jaarlijkse barbecue in de pastorietuin, waarvoor u zich nog steeds kunt opgeven. Bij voorkeur bij Annemarie Giskes (035-6859940).

 

En tot slot: Iedereen een ZALIG PINKSTEREN gewenst!