zondag 3 juli (zie ook hieronder ….)

Het is vandaag de derde zondag na Pinksteren, de zondag van de lichte last.

In deze eucharistieviering, waarin pastoor Leen Wijker voorgaat, met assistentie van lector Inge van Maaren, heten we van harte welkom: Thiemo en Gery Bikker, die hun 25-jarig huwelijksjubileum hier vandaag willen gedenken en een speciale zegen zullen ontvangen. Ook Bart, Stefanie, Sanne en de verdere familie en vrienden: hartelijk welkom!

We bidden in deze dienst ook:

voor onze aan huis gebonden parochianen, in het bijzonder Martha Nieuwenhuizen in Laren,

voor de ouders van Gery: Piet en Mijntje Mur, die vanwege hun leeftijd en hun gezondheid hier niet aanwezig kunnen zijn,

voor onze overledenen, speciaal voor Miep Giskes in eerste maandelijkse gedachtenis,

en in de voorbeden bidden we vervolgens nog voor al hetgene ons aan het hart gaat. Dit wordt vandaag verwoord door de lector.

 

Tijdens de dienst van vandaag zullen we officiëel afscheid nemen van kerkmeester Alice Parmentier, die er acht jaar heeft opzitten, en zullen we officiëel installeren: onze twee nieuwe kerkmeesters Yvonne Hoek en Marieus Mulder.

 

De maandelijkse extra collecte is vandaag bestemd voor: Publiciteit. Het Collegiaal Bestuur beveelt deze collecte van harte aan: Nog altijd klinkt de kreet: “Ze kennen ons niet!”  Bekendheid geven aan onze kerk zal allereerst plaatselijk in de parochies moeten gebeuren want daar is de kerk concreet aanwezig. Landelijk wordt dit werk ondersteund met de uitgave van: de “Oud-Katholiek”, het veertigdagenboekje, het adventsboekje en dergelijke. Zulke goed-verzorgde publicaties en een goed-verzorgde website kosten tijd en geld. Help onze kerk om haar bekendheid te houden en steun deze collecte. 

 

Aanstaande zondag (10 juli) houden we de jaarlijkse gedachtenis voor Bas en Trees Giskes en voor Jeremia en Theodora Hillesum.

 

Ook aanstaande zondag (10 juli) is er (nogmaals) een extra collecte, ditmaal voor de “Mission to Seafarers”. Meer informatie hierover staat op deze site en op www.okkn.nl