Bericht van toneelfan Bettie

Eind goed, al goed
Vita  Nuova bestond in juni 2011 honderd jaar; vanaf 1911 met zowel zeer actieve als “ijskast”periodes. Ter gelegenheid van dit gedenkwaardige jubileum wordt dit jaar een extra toneelstuk opgevoerd, een éénacter waarbij ook enkele vedettes van vroeger meespelen.
Alles vindt plaats in een deftig restaurant. Op de dag dat een belangrijke journalist lang zal komen, melden zowel de kok als de kelner zich ziek. Alom wanhoop, totdat een joviale kapitein en scheepskok de zaak betreden. Zij willen wel voor een avond invallen. Dit geeft natuurlijke de nodige verwarring. Het taalgebruik en de scheepkost zijn anders dan men in het restaurant gewend is. Ook het regelmatig bellen geeft veel heen en weer geren. De journalist blijkt uiteindelijk iemand anders te zijn die men denkt, niet de veeleisende en schrijvende man, maar de jonge vrouw die veelvuldig moet wachten! Gelukkig wordt de recensie toch goed mede door de ludieke oplossingen!
Zowel de grote als de kleine rollen worden weer met verve gespeeld, mede dankzij de vele weken van repetitie onder leiding van Thiemo en Gerie. Bravo!
Jullie toneelfan Bettie