zondag 13 november

Vandaag is het de tweeëntwintigste zondag na Pinksteren (28), de zondag van de schapen en de bokken.

In deze eucharistieviering, waarin pastoor Leen Wijker (preek, kindergesprek en toespraak Elly) en emeritus-pastoor Jake Dejonge (liturgie) gezamenlijk voorgaan, verwelkomen we speciaal Elly Bruining-Klören en haar echtgenoot. Zij legt vandaag officiëel haar functie als organiste van onze parochie neer.

Na de preek zal er voor een ieder gelegenheid zijn om naar voren te komen voor handoplegging, zegening en/of ziekenzalving en gebed.

We bidden verder ook:

voor onze aan huis of tehuis gebonden parochianen, en we noemen in het bijzonder Martha Nieuwenhuizen in Laren,

voor onze zieken, en we noemen vandaag Jan Nagel, Mariëtte Smits (met wie het wat beter gaat), Anne Schweitzer (al weer thuis na een operatie) en Margreet Jansen, die in de afgelopen week is geopereerd,

voor onze overledenen, in het bijzonder Elly’s ouders Elisabeth de Grood en Wilhelm Hendrikus Klören, en Elly’s leermeester Alex de Jong,

voor de synode van aanstaande zaterdag,

en in de voorbeden bidden we voor wat ons verder bezighoudt. Dit wordt vandaag uitgesproken door Antonie van Aartsen.

 

Er is vandaag een extra collecte voor de Unie van Utrecht. Een informatiefolder over ons wereldwijde kerkverband ligt achter in de kerk.

 

Aanstaande dinsdagavond (15 november) is de reeds aangekondigde informatieve avond over onze OK kerk onder het motto: “Stel …. ik zoek een kerk.”  De folders die u kunt uitdelen aan mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn, liggen ook achter in de kerk. Er is ook een DVD beschikbaar. Aanmelden voor deze avond is wel gewenst en dat kan bij pastoor Leen Wijker. 

 

Volgende week zondag (20 november) zal Tim de Moor, zoon van Rachel en Martijn de Moor-Kinneging, worden gedoopt. Op die dag vieren we ook de verjaardag van kerkwijding.

 

Zoals bekend heeft de landelijke kerk in het aartsbisdom Utrecht drie nieuwe kerkgebouwen aangekocht (in Eindhoven, Hengelo (statie Twente) en Groningen). Om deze parochies te ondersteunen schrijft de landelijke kerk een obligatielening uit van 250.000,– euro. Iedereen kan hieraan meedoen. Meer informatie in de betreffende folder, ook weer achter in de kerk, of anders ook op www.okkn.nl 

 

Vandaag was de kopijsluiting voor de nieuwe (dubbele) Sint Vitus.

 

Na de viering is in de Akker de receptie ter gelegenheid van het afscheid van organiste Elly Bruining.