Busreis naar Nordstrand

Busreis naar Nordstrand en omgeving van 31 mei t.e.m. 4 juni 2012.

 

In 2006 is er een busreis georganiseerd met parochianen uit de Oud-Katholieke Kerk van Utrecht en Hilversum naar o.a. het eiland Nordstrand in Duitsland. Dat dit een groot succes was, bleek wel uit de verzoeken om dit nog eens te organiseren.

Aangezien de Oud-Katholieke Parochie op Nordstrand volgend jaar mei wil gedenken dat  350 jaar geleden hun kerk werd gesticht, is dat een goede gelegenheid om vanuit Nederland deelgenoot te zijn in de feestvreugde. De wijdingsdag van de Theresiendom is 26 mei, de zaterdag voor Pinksteren. Echter wetende dat er veel genodigden uit  binnen-en buitenland komen en in ogenschouw nemend dat de kerk niet al te groot is, hebben wij besloten daar een week later naar toe te gaan. Onder het octaaf (volgend Oud-Katholieke traditie) is ook een feestdag!!  De pastoor Georg Reynders van Nordstrand heet ons van harte welkom en wil graag het “Kirchweihfest” onder het Oktaaf met ons vieren.

De bedoeling is dat wij op donderdag 31 mei vertrekken en terugreizen op maandag 4 juni 2012. Wij verblijven in het centrum van de mooie stad Husum, gelegen op het vaste land in Noord Duitsland en tegenover het eiland Nordstrand. Het 4 sterren Best Western Theodoor Storm hotel heeft een lift en is die dagen ons onderkomen op basis van een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een 3-gangen diner. De vrijdag en zaterdag worden ingevuld met uitstapjes en excursies in het Nationalpark Waddenzee. Uiteraard niet dezelfde als in 2006, maar wel van dezelfde soort strekking. ’s Zondags gaan wij ’s morgens naar de kerk op Nordstrand en natuurlijk wordt de rest van die dag op het eiland  ingevuld.

De prijs voor deze 5-daags reis, inclusief busreis, verblijf in een 4 * Hotel op basis van halfpension, op de heenreis koffie met vlaai, op de thuisreis een afscheidsdiner is € 395,– per  persoon op basis van een 2-pers.kamer.  Voor een eenpersoonskamer (beperkt aanwezig) betaalt u € 475,–.

Mocht u interesse hebben om mee te gaan, er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus laat mij dat zo spoedig mogelijk weten, i.v.m. de reserveringen voor hotel en excursies.

Wilt u meer inlichtingen, dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Met vriendelijke groet van Dorien van der Woude-Bakker

Nimmerdorlaan 3

3612 AM  Tienhoven (U)   tel. 0346-281578

e-mail: casendorien.vanderwoude@planet.nl