zondag 17 maart

Het is vandaag de vijfde zondag van de veertigdagentijd (de zondag judica).

In deze eucharistieviering, waarin pastoor Leen Wijker voorgaat, met assistentie van lector Anita Sonnenschein, bidden we:

voor onze aan huis gebonden parochianen, in het bijzonder Ans de Meijere,

voor de Rooms-Katholieke Kerk, die een nieuwe bisschop van Rome heeft gekozen, namelijk: de Argentijnse kardinaal Bergoglio, die als nieuw-benoemde paus de naam Franciscus heeft aangenomen.

De extra collecte, die in de veertigdagentijd wekelijks gehouden wordt, is ook vandaag weer bestemd voor het vastenoffer, waarover Erik Molenaar nog eens uitleg geeft. Vanochtend is overigens pastor Hans de Rie van het Rotterdamse straatpastoraat (ook een van de vastenactie-doelen) in onze viering aanwezig. 

 

In de komende Goede Week zal onze aartsbisschop Joris inleidingen verzorgen en meditaties houden op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag. Mocht u hieraan willen deelnemen, dan wordt u verzocht om u op te geven bij pastoor Leen Wijker.

 

Aanstaande zondag (24 maart) is het Palmzondag. De viering begint dan om 10.00 uur. Bij mooi weer vindt de palmwijding plaats op het kerkplein bij de klokketoren. U kunt dan niet op het plein parkeren. Bij slecht weer is de palmwijding in de kerk.