zondag 13 april palmzondag

Het is vandaag Palmzondag. Dit is het begin van de Goede Week, de opgang naar Pasen (ook wel genoemd: Palmpasen).

In deze eucharistieviering met palmuitreiking op het plein en met een korte processie door de buurt, gaat pastoor Wietse van der Velde voor, met assistentie van lector Bart Sonnenschein.

We lezen het passieverhaal volgens de tekst in het Mattheüs-evangelie. De teksten worden uitgesproken door pastoor Wietse, lector Bart en Dio van Maaren.

In deze dienst bidden we:

voor Jan Nagel en Hans Hötte in jaarlijkse gedachtenis.

De voorbeden worden verzorgd door de pastoor.

Achter in de kerk liggen de intekenlijsten voor het meehelpen bij de wakes op Witte Donderdag en Goede Vrijdag.

Aanstaande dinsdag (15 april) is er in het Filmtheater Hilversum om 14.00 uur en om 20.00 uur een voorstelling van de film “The Color of the Cross” in het kader van bezinning in de veertigdagentijd. De inleiding en het nagesprek worden verzorgd door onze pastoor.

Ook aanstaande dinsdag (15 april) is er koorrepetitie.

Aanstaande woensdag (16 april) is om 09.45 uur in onze kerk de gesproken eucharistieviering, en om 19.30 uur in de Kathedrale Kerk in Utrecht de Chrismamis met zegening en uitreiking van de Heilige Oliën.

Witte Donderdag (17 april) is begint om 19.30 uur de Avondmaalsmis en is er van 21.00-24.00 uur waken in de kerk.

Goede Vrijdag (18 april) vieren we om 10.00 uur de Kruisweg, is er van 11.00-14.00 uur waken in de kerk, en begint om 15.00 uur de afsluitende Dienst met Kruisverering.

Paasavond (19 april) is om 19.30 uur de kinderpaasnacht, en begint om 21.30 uur de PAASWAKE (de eucharistieviering met zegening van de Paaskaars en het Doopwater, en de wijwater-rondgang door de kerk).

Aanstaande zondag (20 april) begint om 10.30 uur de HOOGMIS VAN PASEN.