zondag 6 april

Het is vandaag de vijfde zondag van de veertigdagentijd.

In deze eucharistieviering, waarin emeritus-pastoor Klaas-Jan Homan uit Dordrecht voorgaat, met assistentie van lector Anita Sonnenschein, bidden we:

voor Bettie Moleman-Giskes, die afgelopen donderdag (3 april) in de gezegende leeftijd van 87 jaar thuis is overleden, en voor haar naasten, (de dankdienst voor haar leven is donderdag 10 april om 11.30 in de kerk),

voor onze aan huis of zorgcentrum gebonden parochianen, vandaag speciaal Els Bruggeman en Martha Nieuwenhuizen,

voor Jaap Hendriks, Sinie Bikker en Suus Bikker in jaarlijkse gedachtenis.

De voorbeden worden verzorgd door Antonie van Aartsen.

De maandelijkse extra collecte is vandaag bestemd voor de opleiding van de geestelijkheid.

Aan het vastenproject is door de kinderkerk bij de vorige week gehouden boekenmarkt en gebakverkoop een extra gift van 180 euro bijgedragen!

(archieffoto KJ Homan)

Aanstaande dinsdag 8 april is in Filmtheater Hilversum in het kader van bezinning in de veertigdagentijd om 14.00 uur en om 20.00 uur de film “Godspell” tezien.

Aanstaande woensdag 9 april om 09.45 uur is er een gesproken eucharistieviering.

Aanstaande donderdag 10 april om 11.30 uur is de uitvaartdienst van Bettie Moleman-Giskes (zie hierboven).

En aanstaande zondag 13 april is het Palmzondag. De eucharistieviering wordt dan voorafgegaan door de zegening van de palmtakken, en (bij redelijk weer) de processie in de omgeving van de kerk. In de viering wordt de jaarlijkse gedachtenis gehouden voor Jan Nagel en Hans Hötte. Dit alles begint om 10.00 uur, en er kan op Palmzondag dan ook niet worden geparkeerd op het kerkplein.

De aartsbisschop van Utrecht, mgr. Joris Vercammen, heeft mevrouw drs. Helen Gaasbeek benoemd tot pastoraal assistent in onze parochie. Hiermee is de nog bestaande 20% vacature in het pastoraat in onze parochie vervuld. Mevrouw Gaasbeek, die momenteel haar studie aan het seminarie aan het afronden is, zal deze week in overleg met de pastoor met haar werkzaamheden beginnen. Het voorstellen aan de parochie, en haar installatie in de parochie zullen later plaatsvinden.