Uitnodiging in veelvoud

Beste parochiaan,

De parochie heeft voor de maand november een aardig volle agenda: vieringen, vergaderingen, feesten en meer. We nodigen u graag uit om daarbij aanwezig te zijn. Een vijftal momenten brengen we nu onder uw aandacht.

– Zondag 2 november: Om 10.00 uur begint de eucharistieviering waarin we het feest van Allerheiligen vieren. In die dienst zal ook gedachtenis gehouden worden voor de overledenen. We branden kaarsen en noemen namen. Hardop of stil van binnen. Het is Allerzielen. Na de viering blijft de kerk ‘s middags open voor mensen die nog even een moment van stilte en gedachtenis zoeken. ‘s Avonds om 19.30 uur sluit het koor deze dag van Allerzielen af met een concert.

– Woensdag 5 november wordt de najaarsgemeentevergadering gehouden. We zetten veel stoelen klaar in de hoop dat zoveel mogeijk parochianen komen meevergaderen in De Akker. De najaargemeentevergadering begint om 20.00 uur. De agenda voor die avond leest u hier. De synode is een onderwerpsgesprek. Om alvast te kunnen inlezen sturen we ook de agenda van de synode mee. Een bijdrage van onze synodalen vond u deze week al eerder op de website.
Wie de notulen van de vorige gemeentevergadering nog wil inzien: hier staan ze.

– Op vrijdag 7 november wordt u weer in De Akker verwacht. Met een interessant en boeiend programma wordt daar gevierd dat het groot onderhoud en de uitbreiding van orgel is afgerond. U leest hier meer over deze avond.
In de eucharistieviering op zondag 9 november zal pastoor Wietse van der Velde het orgel inwijden. De vier organisten van de parochie zullen het orgel bespelen tijdens die viering.
– Die zondag 9 november vragen we u na de viering nog wat langer te blijven in De Akker. Dan houden we namelijk ons tweede Praten met Koffie, een klein uurtje doorpraten met elkaar over onderwerpen die de parochie aangaan. Zoals de toekomst van onze parochie in Hilversum. Hoe denken wij daarover? Wat hopen we?

Na deze stevige start van november wordt het iets rustiger. Lijkt het tenminste, want achter de schermen wordt er druk gewerkt aan het jubileum dat we vieren op zondag 23 november om 14.30 uur met een pontificale hoogmis. In de week die volgt en voor nog later in het nieuwe jaar staan nog enkele activiteiten gepland. Binnenkort ontvangt u een extra Vitus, de jubileumeditie, met onder andere  een beschrijving van het programma.

Wel, pakt u even uw agenda erbij en noteer de data! Tot ziens.

Namens het kerkbestuur,
Inge van Maaren.